Frankrijk zorgt vaak voor verrassingen


 
Auteur: sabrina      Gezien: 306      Datum: -

Een graag geziene gast op elk toernooi en Frankrijk hoort er gewoon bij! Eén keer wereldkampioen in 1998 en zelfs twee keer Europees het beste voetballand in 1984 en 2000. De beste voetballer dat het land heeft voortgebracht is zonder enige twijfel Michel Platini. Andere voetbalgrootheden zijn Zinedine Zidane en Thierry Henry. Michel Platini is ook nog bondscoach geweest van 1988 tot 1992.

De bijnaam van Frankrijk is Les Bleus dat De Haantjes betekent.

Voetbal leeft enorm en alles is prima opgezet zoals de stadions en ook de landelijke competitie. Het Franse elftal speelt met een grote passie en de bevolking leeft met de spelers mee. De voetbalclubs presteren altijd goed op Europees gebied.

Frankrijk heeft hoogtepunten maar ook zeker dieptepunten gekend in haar rijke voetbalverleden. Een zo`n hoogtepunt was uiteraard het wereldkampioen. Een dieptepunt was de vroegtijdige uitschakeling op het WK in 2002 in Zuid- Korea.

Maar Frankrijk zou Frankrijk niet zijn om uit een diep dal te klimmen. En dat is ook gebeurd en zij is weer waar zij thuishoort namelijk op het hoogste Europese voetbalniveau. Dat is ook meteen de kracht! Diep zinken en toch weer terugkomen, de positieve eigenschap van Frankrijk, niet alleen als land maar ook als voetbalnatie.