Gelukkig zijn in je relatie


 
Auteur: irene      Gezien: 313      Datum: -

Indien je twijfelt aan je huidige relatie, of je hebt het gevoel dat je relatie langzamerhand op de klippen loopt, kun je aan deze vier “geheimen” denken. Ze zullen je helpen bij het vinden en behouden van een gelukkige relatie. Daarna kun je ze zelf gaan gebruiken in je eigen situatie. Misschien ga je wel op een compleet andere manier kijken naar je relatie.

Wees blij met wat je hebt (deel 1)

Je vraagt je misschien af hoe je blij kunt zijn in je relatie? Misschien ben je het al, maar heb je het zelf niet eens door. Sta eens stil en maak een lijst me alle dingen, klein en groot, die je partner elke dag voor je doet zonder het te noemen, zonder te klagen en zonder dat hij of zij een bedankje verwacht.

Tel ook de kleine dingen mee, zoals de dop op de tandpasta doen of het letten op de kinderen terwijl jij je favoriete TV programma kijkt. Of het tanken van de auto, het naar buiten brengen van het vuil, de lijst gaat door. Misschien realiseer je opeens dat je partner eigenlijk geweldig is!

Problemen? Doe dit.

Problemen in de relatie? Ja natuurlijk, geen enkele relatie is vlekkeloos. Dat is geen verassing. Wees daarom de eerste die de moeite neemt om er over te praten en kom zo weer op dezelfde lijn met je partner. Verbreek de persoonlijke barrière die je om je heen hebt gebouwd en wees vriendelijk. Simpele dingen zoals “Hey, hoe was je dag?” maken een hoop verschil.

Je partner is tegelijk ook je beste vriend. Deel daarom je leven en jouw wereld met hem of haar. Doe dingen samen. Dit zorgt voor een gemakkelijke sfeer, een sfeer waarin met elkaar gepraat kan worden, wat uiteraard een van de belangrijkste dingen is in een gezonde relatie.

Volg je eigen passies

Behoud je eigen interesses en hobby’s. Wees niet afhankelijk van je partner voor je geluk en ontwikkeling. Dat is je eigen verantwoording. Ga er wat meer op uit, ontmoet mensen en probeer nieuwe dingen. Dit zorgt er voor dat je een beter, meer alert en aantrekkelijker persoon wordt voor de mensen om je heen, vooral voor je partner.

Wees blij met wat je hebt (deel 2)

Wees tevreden met wat je hebt, niet met wat je niet hebt. Dat klinkt misschien raar, maar het houdt in dat je nooit tevreden kan zijn met dingen die je niet hebt. Slechts weinig van ons hebben een miljoen op de bankrekening staan. Daarom zullen er altijd dingen zijn die we willen hebben, maar niet kunnen hebben. Het belangrijkste punt is dat “dingen” je nooit gelukkig kunnen of zullen maken op de lange termijn.