Hoe kan ik omgaan met onmogelijke mensen?


 
Auteur: anke      Gezien: 993      Datum: -

De meeste mensen kennen wel iemand die elke situatie vervelend maken. Je kan hen daarop wijzen maar dat zal het probleem bijna nooit oplossen. Vaak zien ze zelf het probleem niet. Of het nu komt door een persoonlijkheidsstoornis of een ander probleem, er zijn wat dingen die je zelf kunt doen.

Schiet niet in de verdediging. Je kan deze mensen niet verslaan. Je noemt ze niet voor niets 'onmogelijk' . In hun ogen komt het allemaal van jou af en het zal je niet lukken ze van iets anders te overtuigen.

Accepteer de situatie. Dergelijke mensen bestaan en daar doe je niets aan.

Probeer kalm te blijven. Boze of emotionele reacties zullen zonder medeleven later nog eens tegen je gebruikt worden.

Probeer confrontaties te vermijden. Zoek naar de goede dingen in wat hij of zij zei en beaam deze. Negeer als het enigszins kan de dingen waar je over van mening verschilt, want je zal er toch niet in slagen hem of haar te overtuigen.

Wees voorzichtig met het praten over de betreffende persoon. Ook al lijkt iedereen het met je eens te zijn, sommige mensen willen met iedereen vriendjes zijn en de kans is groot dat je mening toch weer bij de betreffende persoon terecht komt. Hiermee wordt het vuur dat er misschien toch al tussen jullie is onnodig aangewakkerd.